IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Одобриха първия проект по ОП Рибарство - за отглеждане на змиорки

Бенефициент е фирмата „КАПА” ООД - Радомир, стойността на инвестицията e 3,06 млн. лв., а одобрената субсидия от ОП Рибарство е 1,84 млн. лв.

14:43 | 04.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Одобриха първия проект по ОП Рибарство - за отглеждане на змиорки

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури одобри първия проект по Оперативната програма (ОП) за развитие на сектор „Рибарство” (ОПРСР), съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

Проектът е на фирма „КАПА” ООД и целта му е изграждане на ферма за аквакултури - "универсална затворена рециркулационна система за суперинтензивно отглеждане на змиорка". Стойността на инвестицията e 3,06 млн. лева, а одобрената субсидия от ОПРСР е 1,84 млн. лева и представлява 60% от инвестиционното намерение.

Безвъзмездната финансова помощ се предоставя по мярка 2.1 „Производствени инвестици в аквакултурата”, по производствена ос №2 „Аквакултура, риболов във вътрешни водоеми, преработка и маркетинг на продукти от риболов и аквакултура”.

Договорът с бенефициента ще бъде подписан на 9 юни, а проектът ще се изпълнява в село Стефаново, Радомирско.

Миналата седмица от Асоциацията на производителите на рибни продукти БГ ФИШ алармираха, че усвояването на средствата по ОП „Рибарство и аквакултури” се бави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:28 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още