IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЕС финансира IT проекти за общо 732 млн. евро

Срокът за подаване на проекти е от 31 юли до 3 ноември 2009 г.

18:05 | 02.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
ЕС финансира IT проекти за общо 732 млн. евро

От 31 юли 2009 г. започва кандидатстването по пети конкурс на тема „Информационни и комуникационни технологии“ от Седма рамкова програма на Европейската общност, съобщиха от Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС).

Крайният срок за подаване на проекти е 3 ноември 2009 г.

Бюджетът на конкурса е 732 млн. евро за всички участници от ЕС и други страни.

Тематиката, която се открива в конкурса е в четири големи области: инфраструктури на мрежи и услуги; компоненти, системи, инженеринг; цифрови библиотеки и съдържание; бъдещи и нововъзникващи технологии.

Досега в трите завършени конкурсни сесии са кандидатствали с проекти 269 български фирми и научни организации. От тях 21 участника вече изпълняват своите работни задачи в одобрени и стартирали проекти. 10 са високотехнологични фирми, 7 са университети и институти на БАН, а останалите са неправителствени организации.

Привлеченото финансиране за българските организации от тези три конкурсни сесии възлиза на близо 4,5 млн. евро.

Резултатите от Четвъртата сесия се оценяват в момента от Европейската комисия с помощта на независими експерти и ще бъдат известни в началото на юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:12 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още