IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преговаряме с МБВР за заем за развитие на инфраструктурата

Финансирането е необходимо, тъй като евросредствата за ВиК инфраструктура не са достатъчни

12:00 | 30.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Преговаряме с МБВР за заем за развитие на инфраструктурата

Парламентът даде съгласие за водене на преговори и сключване на заемно споразумение между България и Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР) за финансиране на „Проект за развитие на общинската инфраструктура“.

В изпълнение на Националната стратегия за управление и развитие на водоснабдяването и канализацията в България като част от Националната стратегия за развитие на водния сектор се предвижда рехабилитация на съществуващата и изграждане на значителен обем нова инфраструктура за водоснабдяване и канализация.

Част от ангажиментите, които страната ни е поела като член на ЕС, е необходимостта от изграждане на пречиствателни станции и голям брой канализационни системи. Изпълнението на тези ангажименти изискват значителни инвестиции. Съгласно цитираната стратегия те възлизат на 6,9 млн. евро.

Тъй като размерът на инвестициите значително надхвърля предвидените по оперативна програма "Околна среда" и "Развитие на земеделските райони" средства за ВиК инфраструктура, е необходимо да се ползват други източници за финансиране.

Във връзка с това е предложен за реализация "Проект за развитие на общинската инфраструктура", който ще се финансира чрез заем от МБВР.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:23 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още