IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Предстоят безплатни обучения за подготовка на проекти по ОП Околна среда

Обученията, които ще се проведат през юни и юли, са организирани от Националното сдружение на общините в България

10:02 | 27.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Предстоят безплатни обучения за подготовка на проекти по ОП Околна среда

През юни и юли ще се проведат безплатни обучения за подготовка и изпълнение на проекти, финансирани от Оперативна програма (ОП) Околна среда, съобщиха от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). 

Обученията са организирани от дъщерната фирма на сдружението - НСОРБ – Актив ЕООД, използваща широка мрежа от консултанти и експерти по оперативните програми, съвместно с Project Management Ltd.

Първото от серията предстоящи обучения ще се проведе на 4 юни в с. Гергини, област Габрово, и ще представлява анализ на ползите и разходите в сектор “Води” и сектор “Отпадъци”. На 19 юни такъв анализ ще бъде представен и в Шумен, а на 2 юли - в Ямбол.

На 23 юни в Ямбол и на 30 юни в Пловдив ще бъдат реализирани безплатни обучения, обхващащи темите обществени поръчки, финансово управление, мониторинг и контрол. На 7 юли тези теми ще бъдат засегнати и в София.

На 3 юни НСОРБ организира консултации по оперативните програми за представители на общините. От 10 до 12 ч. ще има консултации по ОП Регионално развитие, от 12 до 14 ч. - по ОП Околна среда, от 14 до 16 ч. - по Програмата за развитие на селските райони, а от 16 до 17 ч. при предварително заявен интерес на въпроси ще отговарят управляващите органи на останалите оперативни програми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:44 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още