IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Парите по САПАРД ще се забавят още, ако не покажем, че ги използваме добре

ЕК иска българските фермери да получат своите средства, но не желае парите да потъват в корупция

14:52 | 25.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Парите по САПАРД ще се забавят още, ако не покажем, че ги използваме добре

Европейската комисия иска българските фермери и производители да получат своите средства, но в същото време Брюксел не желае тези средства да потъват в корупция, заяви на пресконференция днес председателят на комисията по земеделие в Европейския парламент Нийл Париш.

ЕК иска да бъде абсолютно сигурна, че тези средства действително се използват по предназначение, посочи Париш, цитиран от БТА. Ако не може да уверите комисията в това, средствата, които трябва да дойдат от Брюксел, ще продължат да се бавят, каза Париш в отговор на въпрос за парите по програмата.

На пресконференцията бе коментиран и въпросът със срещата на Съвета на министрите на земеделието, която предстои в Бърно на 31 май и 2 юни. Очаква се на срещата да бъде обсъдено разпределянето на средствата за земеделие между отделните страни от ЕС след 2013 г.

Париш посочи, че се очаква на срещата в Бърно да се вземе решение за изравняване на субсидиите за земеделци след 2013 г. По думите му това може да стане в период от 4-5 години. Смятам, че през този период държавите, които в момента получават по-високи плащания, ще имат занижаване на сумите и обратно - държавите с по-малки плащания ще получат увеличение, каза той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още