IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Одобриха проекти за внедряване на иновации на Спарки Елтос и Биовет

По процедурата за внедряване на иновации са одобрени за финансиране 10 проекта на обща стойност 22,52 млн. лв.

10:36 | 21.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Одобриха проекти за внедряване на иновации на Спарки Елтос и Биовет

Проектни предложения на Спарки Елтос АД и Биовет АД попадат сред одобрените за финансиране по откритата процедура за конкурентен подбор на проекти „Подкрепа за внедряване в производството на иновативни продукти, процеси и предоставяне на иновативни услуги".

По процедурата са одобрени за финансиране 10 проекта на обща стойност 22,52 млн. лв.

Проектът на Спарки Елтос е свързан с внедряване на фамилия акумулаторни ръчни електроинструменти и е събрал най-много точки от одобрените проекти. Общият бюджет на проекта възлиза на около 8,16 млн. лв., като препоръчаната сума за безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма (ОП) "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007-2013 г. е 3,97 млн. лв.

Втори по точки е проектът на Биовет за внедряване на патентовани методи за получаване на плеуромутилин и тиамулин във фирмата. Проектът е с общ бюджет 6,84 млн. лв., от които 3,42 млн. лв. е препоръчаната сума за безвъзмездно финансиране.

Останалите фирми, чиито проектни предложения са одобрени за финансиране по процедурата, са: СД Е-М-А Станчев и сие, Енеро ООД, Солид 55 ООД, Транспласт ООД, Спесима ООД, Оптикс АД, Влагоклима ООД и Рунел АД.

Свързани компании:

Спарки Елтос АД(ELTS)

Биовет АД(53B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още