IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Министерството на културата ще получи 50 млн. лв. по "Регионално развитие"

С 28 млн. лв. ще се финансират дейности за подобряване на инфраструктурата на сгради на културни институции

12:02 | 19.05.09 г.
Министерството на културата ще получи 50 млн. лв. по "Регионално развитие"

Министерството на културата ще получи 50 млн. лева от Оперативна програма "Регионално развитие", съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Ръководителят на управляващия орган на оперативната програма Боянка Пайталова и министърът на културата Стефан Данаилов ще подпишат утре средносрочни рамкови споразумения по схеми за предоставяне на безвъзмездната финансова помощ.

Министерството на културата ще получи 28 млн. лв. за осигуряване на подходяща и ефективна държавна културна инфраструктура, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали. Ще се финансират дейности за подобряване на инфраструктурата на сгради на културни институции - държавна собственост, управлявани от министерството - културни центрове, театри, опери, читалища, библиотеки, концертни зали и други обекти, свързани с културния живот.

Допълнителни 22 млн. лв. ще бъдат предоставени от оперативната програма за подобряване на паметници на културата с национално и световно значение - възстановяване, консервация, опазване, реставрация, експониране, оборудване, въвеждане на техники и програми за интерпретация и анимация.

Схемите за безвъзмездна финансова помощ се реализират с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още