IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Осем проекта са подадени по нова процедура по ОП Административен капацитет

Новата процедура е за конкретни бенефициенти от съдебната система

13:15 | 08.05.09 г.
Осем проекта са подадени по нова процедура по ОП Административен капацитет

Осем проектни предложения получи Управляващия орган на Оперативната програма "Административен капацитет" (ОПАК) по новата процедура за конкретните бенефициенти от съдебната система, съобщиха от пресцентъра на Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР).

Програмата стартира на 27 февруари тази година и е на обща стойност 5 млн. лв., предоставени от ЕС и от националния бюджет.

Министерството на правосъдието, Агенцията по вписванията, Висшият съдебен съвет, Инспекторатът към ВСС, Върховният касационен съд, Върховният административен съд, Прокуратурата и Националната следствена служба можеха да кандидатстват с проекти по подприоритет „Прозрачна и ефективна съдебна система“. Минималната стойност на проектите е 250 млн. лв. Срокът за изпълнение е 18 месеца.

Броят на проектните предложения може да нарасне, ако по-късно бъдат получени и нови по пощата с клеймо до крайната дата за кандидатстване, посочват от министерството. Предстои сформирането на оценителна комисия, която в рамките на три месеца трябва да разгледа подадените в срок проектни предложения и да предложи одобрените проекти за финансиране.

До момента по ОПАК са изплатени близо 43 млн. лв., или 100% от средствата за първата година от изпълнението на програмата и близо 50% от средствата за 2008 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:28 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още