IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Удължиха сроковете за прием на заявления за подпомагане за селските райони

ДФ Земеделие е публикувал нови заповеди, отнасящи се до крайните дати за прием на заявления за подпомагане на проекти по Програмата за развитие на селските райони

12:33 | 29.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Удължиха сроковете за прием на заявления за подпомагане за селските райони

Държавен фонд "Земеделие" е публикувал нови заповеди, отнасящи се до сроковете за прием на проекти по мерки на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Заповедите са публикувани на 27 април (понеделник) и изменят старите от 16 април, като промените в тях са свързани с датите и периодите за приемане на заявления за подпомагане.

Крайната дата за прием на заявления за подпомагане по мерките за модернизиране на земеделските стопанства и за подобряване на икономическата стойност на горите се променя от 7 на 13 май. Същото важи и за крайната дата за прием на заявления за подпомагане по мерките за първоначално залесяване на неземеделски земи, разнообразяване към неземеделски дейности, подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия, както и за мярката за насърчаване на туристическите дейности. Заявления за подпомагане по мярката за обновяване и развитие на населените места пък ще се приемат до 13 май, вместо до 11 май.

По мерките за добавяне на стойност към земеделски и горски продукти и за основни услуги за населението и икономиката в селските райони крайната дата за прием на заявления за подпомагане си остава 15 май, но подаването на заявленията трябва да се извърши не по-рано от 20 дни след постановяването на заповедта.

Миналата седмица министърът на земеделието и храните Валери Цветанов призова в отворено писмо всички земеделски производители, които имат право на плащания за единица площ, да извършат регистрацията на земите си в срок до 15 май, за да може да бъде усвоен целият пакет предвидени средства за стопанската 2008-2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:14 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още