IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фонд Земеделие започва да плаща за изрядни европроекти от другата седмица

Проектите ще бъдат изплащани по реда на подаване на заявките в агенцията

15:50 | 15.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Фонд Земеделие започва да плаща за изрядни европроекти от другата седмица

От следващата седмица Държавен фонд „Земеделие” започва изплащането на средствата на изрядните проекти по Програма САПАРД, съобщиха от Министерство на земеделието и храните.

Националният ръководител на предприсъединителната програма вече одобри промените в правилниците за работа на отдел „Европейско финансиране" на агенцията. Съгласно постановление на Министерски съвет от 30 март, правителството даде съгласие фонд „Земеделие” да разходва 100 млн. лв. за изплащане на изпълнените проекти по програма САПАРД.

Плащанията по подадените заявки ще се извършват в съответствие с акредитираните процедури за работа по САПАРД. Проектите ще бъдат изплащани по реда на подаване на заявките в агенцията. Актуална информация за етапите на обработка на всеки проект ще бъде публикувана регулярно на интернет страницата на фонд „Земеделие”.

„На ДФ „Земеделие” не му пречи вече нищо, просто трябва да си свърши работата!”, бе категорична Меглена Плугчиева, вицепремиер по усвояването на европейските фондове, при поставен по време на форум въпрос относно продължаващото неизплащане на изпълнени проекти по програма САПАРД и обяснението на Държавен фонд „Земеделие”, че се очаква разрешение от Министерството на финансите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още