IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нова кредитна линия на Райфайзенбанк за финансиране на малки и средни фирми

Кредитът е част от общата линия за финансиране на малки и средни предприятия по програмата на Европейския съюз и ЕБВР

12:45 | 14.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Нова кредитна линия на Райфайзенбанк за финансиране на малки и средни фирми

Райфайзенбанк (България) ЕАД и Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) са подписали втора кредитна линия в размер на 10 млн. евро, която ще бъде използвана за финансиране на проекти на фермери и предприемачи от частния сектор, работещи в селските региони на страната, съобщиха от банката.

Кредитът е част от общата линия за финансиране на малки и средни предприятия (МСП) по програмата на Европейския съюз и ЕБВР, която е допълнена от субсидии от страна на Европейската комисия.

Кредитополучатели могат да бъдат фермери, малки и средни предприятия, фирми, кооперации, еднолични собственици и други юридически лица, опериращи в селски региони в България. От кредитната линия могат да се възползват фирми и предприемачи с персонал до 100 души, с мажоритарен частен капитал и контрол, годишен оборот до 7 млн. евро и активи до 5 млн. евро.

Първата кредитна линия, също в размер на 10 млн. евро, е усвоена до края на 2008 г., припомнят от банката. По нея Райфайзенбанк е отпуснала над 770 кредита на фермери и малки и средни предприятия за над 10,8 млн. евро.

Програмата за финансиране на малки и средни предприятия е съвместна инициатива на Европейската комисия и ЕБВР за подкрепа на развитието и разрастването на предприемачите, като улеснява достъпа им до финансиране. По тази програма ЕБВР е одобрила средства в размер на 1,35 млрд. евро, от които 1,2 млрд. евро са отпуснати към момента. От старта на програмата през 1999 г. досега ЕК е осигурила 197 млн. евро под формата на грантово финансиране по нея.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:05 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още