IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Държавата ще финансира обектите със спрени средства пo ФАР

До края на седмицата Министерски съвет ще приеме постановление, с което ще бъдат разплатени всички извършени строително–монтажни работи на проектите със спряно финансиране от Европейския съюз

10:22 | 25.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Държавата ще финансира обектите със спрени средства пo ФАР

До края на седмицата Министерски съвет (МС) ще приеме постановление, с което ще бъдат разплатени всички извършени строително–монтажни работи на проектите със спряно финансиране от Европейския съюз (ЕС), обяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски, цитиран от информационния портал за еврофондовете.

Той поясни, че става дума главно за проектите със спряно финансиране по ФАР, меморандум 2006, както и за меморандумите 2004 и 2005. Михалевски уточни, че актът е насочен главно към пътни проекти, сред които редица проекти на общините, свързани с трансграничното развитие между България и Гърция и изграждането на пътната инфраструктура за развитието на туризма в област Смолян.

„Сред по-важните проекти в Смолянско са рехабилитацията на пътя Соколовци – Средногорци, както и пътя Рудозем – ГКПП Елидже, където от българска страна работата е завършена на 100%“, посочи Димчо Михалевски.

Той припомни, че пред България стои въпросът за сключване на спогодба за пътищата Златоград – Термес и Ивайловград – Кипринос. Напълно готов е пътят Златоград - границата, както и пътят от Ивайловград до границата. Готови са и първите 18 км от граничния път за прохода „Маказа”. Гръцката страна ще е готова до средата на 2010 г., когато се очаква пътят да бъде отворен.

„Ние сме предприели действия за процедури за техническа инфраструктура на пунктовете в Златоград и Ивайловград. Очаква се гърците да са готови до юни. В следващите месеци ще има придвижване на нещата, но е важна спогодба", каза още Михалевски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:15 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още