IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ускоряват одобряването на инвестиционни проекти, финансирани от ЕС

За целта ще се осигури приоритетно капацитет от отговорните структури чрез вътрешно преразпределение на служебните ангажименти

14:48 | 19.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Ускоряват одобряването на инвестиционни проекти, финансирани от ЕС

Ускоряване на процедурите по съгласуването и одобряването на инвестиционни проекти и на всички етапи на отчуждителните процедури на проектите, финансирани от ЕС, предвиждат набелязаните от вицепремиера Меглена Плугчиева мерки за подобряване на организацията в съответните ведомства.

Правителството разгледа днес доклад на вицепремиера за предприемането на въпросните мерки, съобщи правителствената информационна служба.

Засегнатите институции са министерствата и организациите, които имат възложени със закон функции по съгласуване и одобряване на инвестиционни проекти и отчуждения за нуждите на проектите, съфинансирани от предприсъединителните и структурните фондове на Европейския съюз.

Преписките, свързани със съгласуване и одобряване на инвестиционните проекти и с всички етапи на отчуждителните процедури, ще се разглеждат с предимство и обработката им трябва да приключи в срок до 2 седмици.

За целта ще се осигури приоритетно капацитет от отговорните структури чрез вътрешно преразпределение на служебните ангажименти и определяне на конкретни лица за контакт в съответната администрация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:38 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още