IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Златоград и Тервел искат кредити от ФЛАГ за образователната инфраструктура

Община Златоград иска финансиране в размер на 250 хил. лв., а община Тервел - близо 804 хил. лв., като средствата ще се използват за изпълнение на проекти по ОП "Регионално развитие"

11:54 | 14.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Златоград и Тервел искат кредити от ФЛАГ за образователната инфраструктура

През изминалата седмица общините Златоград и Тервел са подали искания за кредити от фонд ФЛАГ. Исканите средства от страна на община Златоград са в размер на 250 хил. лв., а от община Тервел - близо 804 хил. лв.

Исканият от община Тервел кредит е за изпълнение на проект за обновяване на детските заведения в града. Исканото от община Златоград финансиране ще се използва за реализиране на етап от проект за реконструкция, ремонт и внедряване на енергоефективни мерки в сградите на три училища на територията на общината. Това са ОУ „Васил Левски” в Златоград, СОУ „Св.Княз Борис I” в с.Старцево и ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” в с.Долен.

Проектите на двете общини са одобрени за безвъзмездно финансиране по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013г.” в частта по Приоритетна ос 4, касаеща осигуряване на подходяща и рентабилна образователна инфраструктура, допринасяща за устойчиво местно развитие.

Община Златоград е осъществила проекти за социална интеграция, развитие на българския екотуризъм, трансгранична информационна система и др., финансирани напълно или частично от Министерство на регионалното развитие и благоустройството, както и проекти, реализирани чрез подкрепата на програма ФАP, Министерство на труда и социалната политика, Предприятието за управление на дейностите по околната среда.

Община Тервел има опит в реализирането на проекти за рехабилитация и благоустройство на общински обекти, финансирани от предприсъединителните инструменти – ФАР и САПАРД, Предприятието за управление на дейностите по околната среда, проект „Красива България”, Социално инвестиционния фонд и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още