IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Над 100 млн. евро за инвестиции в София по ОП „Регионално развитие”

От средствата по първата приоритетна ос на ОП "Регионално развитие" 100 млн. евро са предвидени за Столична община, а 300 млн. евро - за следващите 6 най-големи града

10:10 | 11.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Investor.bg
Снимка: Investor.bg

За инвестиции по първата приоритетна ос на Оперативна програма „Регионално развитие” (ОПРР) на територията на Столична община са предназначени 100 млн. евро. Това заяви на кръгла маса за енергийната ефективност Веселка Иванова от управляващия орган на ОПРР.

Над 52 % от общия финансов ресурс по програмата, управлявана от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), е съсредоточен в рамките на първата приоритетна ос за градско възстановяване и развитие.

В рамките на тази ос освен горепосочените 100 млн. евро, които са предназначени за инвестиции на територията на Столична община, 300 млн. евро са предвидени за инвестиции на териториите на следващите шест най-големи града, а остатъкът от средствата е предназначен за интервенции в останалите 79 общини, попадащи в обхвата на общо 86 градски агломерационни ареали, на чиято територия се правят инвестиции според приоритетната ос.

Петте подприоритета на първата приоритетна ос на ОПРР са развитието на социалната инфраструктура, на жилищната политика, организацията на икономическите дейности, подобряването на физическата среда и превенцията на риска и системи за устойчив градски транспорт.

Целият ресурс на ОПРР е 1,601 млрд. евро до 2013 г., като 15 % е национално финансиране, припомни Иванова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:33 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още