IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Правителството ще поема разходите по ДДС на проекти за селските райони

Над 200 одобрени проекта на общини от селските райони ще бъдат разглеждани и одобрявани от ДФЗ в предстоящите два месеца

11:51 | 27.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Правителството ще поема разходите по ДДС на проекти за селските райони

Правителството прие постановление за осигуряване на средства за финансиране на разходи за данък добавена стойност (ДДС) по одобрени за подпомагане проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за периода 2007-2013 г.

С постановлението се създава възможност приетите над 200 проекта на общини от селските райони за подобряване на инфраструктурата, облика на населените места и достъпа до услуги за населението и бизнеса в тези райони да бъдат разглеждани и одобрявани от Държавен фонд Земеделие (ДФЗ) в предстоящите два месеца.

Постановлението е подготвено по инициатива на вицепремиера по управление на европейските фондове и дава възможност общини, Министерство на земеделието и храните и ДФ Земеделие-Разплащателна агенция да си възстановят разходите за ДДС, направени при изпълнение на проекти в селските райони.

Разходите за ДДС не подлежат на възстановяване по линия на ПРСР и не се признават за данъчен кредит от звената на Националната агенция по приходите. Инвестициите по одобрените проекти ще бъдат финансирани от средствата на Програмата за развитие на селските райони, а средствата за невъзстановимия ДДС - от бюджета на ДФЗ за 2009 г.

Съгласно приетото постановление до 10-то число всеки месец ДФЗ ще предоставя подробна писмена информация на Министерството на финансите за извършените плащания по това постановление за предходния месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още