IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шест варненски общини с електронни регистри на собствеността си

Финансирането на програмата е с близо 960 хил. лв., осигурени по оперативната програма „Административен капацитет“

16:12 | 25.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Шест варненски общини с електронни регистри на собствеността си

Шест общини във Варненска област ще направят електронни регистри на собствеността си, като финансирането на програмата е с близо 960 хил. лв., осигурени по оперативната програма „Административен капацитет“, съобщи кметът на Аксаково Атанас Стоилов, цитиран от БТА.

Създаването на регистрите е част от проекта „Прозрачна и достъпна общинска администрация“, чието осъществяване започва в кметствата. Основен бенефициент по проекта е Аксаково в партньорство с Белослав, Долни чифлик, Девня, Дългопол и Аврен.

По думите на Стоилов проектът е с продължителност една година. През това време общините ще направят още електронни регистри за разпоредителните сделки, за обявяването на обществени поръчки, за регулаторните режими и за предстоящи проекти.

Целта на проекта е работата на администрациите да стане максимално прозрачна за обществеността, обясни Стоилов. По думите му ще бъде повишена и квалификацията на служителите.

Проектът предвижда всяка община да осигури електронен достъп на гражданите, които да следят състоянието на преписките си. Освен това ще бъдат създадени интернет портали на кметствата с версия на английски език.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още