IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Сред инфраструктурните програми най-добре се справяме по ОП „Околна среда“

До момента одобрени за договаряне са 1,51 млрд. лв. от общия финансов ресурс на програмата в размер на 1,8 млрд. евро

11:47 | 19.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Сред инфраструктурните програми най-добре се справяме по ОП „Околна среда“

По критериите за успешно изпълнение оперативната програма „Околна среда” е на първо място от инфраструктурните програми у нас, съобщи министър Джевдет Чакъров. По същите критерии оперативната програма е на трето място от общо седемте български оперативни програми, след „Административен капацитет” и „Техническа помощ”.

Министър Чакъров припомни, че до момента одобрени за договаряне са 1,51 млрд. лв. от общия финансов ресурс на програмата в размер на 1,8 млрд. евро.

Успешно е изпълнението по първия приоритет на ОП „Околна среда” за изграждане на водна инфраструктура, припомни Чакъров, цитиран в съобщение на Министерски съвет.

Очаква се скоро да започне финансирането и по втория приоритет за изграждане на инфраструктура за третиране на отпадъците. След консултации с Брюксел беше решено за тези проекти да се прилага схемата за директно финансиране, съобщи Джевдет Чакъров. Така ще бъдат направени оставащите за доизграждане 21 регионални системи за третиране на отпадъци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:12 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още