IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Норвегия, Лихтенщайн и Исландия дават ?500 хил. на Любимец за IT система

С парите ще бъде изградена географска информационна система

12:15 | 18.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Норвегия, Лихтенщайн и Исландия дават ?500 хил. на Любимец за IT система

Комитетът за наблюдение на финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП) одобри проект на община Любимец за създаване и въвеждане на географска информационна система за общината, съобщиха от общинската администрация в града.

Финансовият механизъм е програма, чрез която Норвегия, Лихтенщайн и Исландия дават безвъзмездна помощ на България в размер на 21,5 млн. евро. Приоритетите на тази програма (със срок на действие 2007-2011 г.) са фокусирани в областите опазване на околната среда и насърчаване на използването на възобновяеми енергийни източници, развитие на човешките ресурси, здравеопазване и грижи за децата, както и опазване на европейското културно наследство.

Общата стойност на проекта в Любимец е около 500 хил. евро. На заседанието на оценителната комисия в Брюксел в края на миналата година проектът на Любимец е оценен с най-висок брой точки.

Предвижда се сред данните в компютъризираната информационна система да се събира и поддържа информация за общинската собственост, за границите на собствеността в урбанизираните територии на базата на кадастралния план, както и поддържането на база данни от административни адреси.

След въвеждането на информационната система в община Любимец всички изменения - на сгради, на граници, ще бъдат нанесени в цифров модел, а необходимите справки, скици и други документи ще се издават на компютър. Ще се извърши и обновяване на кадастралния план. В тази система е предвидено и да се изработи подземен кадастър за града.

Обслужването на гражданите ще бъде на едно гише, което от община Любимец считат за допълнително улеснение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:44 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още