IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Брюксел обмисля извънредни мерки срещу България

Пропорционално на населението си България има най-много финансови нарушения в ЕС, следвана от Румъния

08:56 | 18.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Брюксел обмисля извънредни мерки срещу България

Европейската парламентарна комисия за бюджетен контрол препоръчва разработването на нови мерки за упражняване на „натиск” върху България и Румъния с цел да се засили контролът върху изразходването на получаваните средства от Европейския съюз. Това стана ясно след приемането във вторник на доклада на Европейската служба за борба с финансовите измами (ОЛАФ) за действията на двете държави по управление на предприсъединителните фондове за 2007 г.

„Пропорционално на населението си България има най-много финансови нарушение в ЕС, следвана от Румъния”, казват от ОЛАФ. Двете държави са обвинени и в това, че усилено прикриват извършваните злоупотреби.

Вчера от Върховната касационна прокуратура също обявиха нови мерки за борба с измамите по еврофондовете. Предвижда се да бъдат повдигани обвинения и при умишлено несвършена работа при усвояването на европарите.

От прокуратурата освен това се оплакаха, че е недопустимо да получават информация за нарушенията първо от Брюксел, докато според българските контролни органи всичко върви нормално.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още