IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Европейската комисия открива отново информационната мрежа „Европа директно“

Центровете ще получават безвъзмездна годишна помощ от ЕК от максимум 25 хил. евро за информационни дейности, свързани с ЕС, и ще трябва да осигурят съфинансиране от поне 50%

15:34 | 12.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Европейската комисия открива отново информационната мрежа „Европа директно“

Днес беше дадено началото на второ поколение общоевропейска мрежа от информационни центрове „Европа директно“ за периода 2009—2012 г.

Центровете ще получават безвъзмездна годишна помощ от Европейската комисия от максимум 25 хил. евро за своите информационни дейности, свързани с Европейския съюз (ЕС), и ще трябва да осигурят съфинансиране от поне 50%.

Хората ще могат да се обръщат към всеки от 500-те информационни центрове, за да получат отговори на свои конкретни въпроси относно ЕС. Центровете „Европа директно“ ще дават също така обратна информация от гражданите за институциите на ЕС и активно ще насърчават дебатите на местно и регионално ниво по теми, свързани с ЕС. Услугите на центровете са безплатни за обществеността.

„През юни европейските граждани ще решат кой ще ги представлява в Европейския парламент през следващите пет години. Членовете на ЕП гласуват по въпроси, които касаят всички нас – от защитата на потребителите до регулирането на финансовите пазари. Информационните центрове „Европа директно“ могат да помогнат на гражданите да научат повече и по този начин да ги мотивират да дадат своя глас“, коментира председателят на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг (ЕП).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още