IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пощенска банка отпуска 25 млн. евро по кредитна линия от ЕБВР

Средствата са предназначени основно за финансиране на инвестиционни проекти на малки и средни предприятия

13:09 | 09.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Пощенска банка отпуска 25 млн. евро по кредитна линия от ЕБВР

Пощенска банка започва да предлага на малкия и среден бизнес кредитни продукти по кредитна линия от Европейската банка за въстановяване и развитие (ЕБВР) на стойност 25 млн. евро, съобщиха от банката.

Средствата ще бъдат отпуснати като заеми за инвестиционни нужди и оборотни средства. Финансирането, под формата на средносрочни кредити с максимален размер 125 хиляди евро, е предназначено основно за финансиране на инвестиционни проекти на малки и средни предприятия с минимум 2 години пазарен опит, които по условие на ЕБВР трябва да бъдат нови клиенти на банката.

Настоящи клиенти на Пощенска банка също могат да получат финансиране по тази линия, при условие че не са ползвали кредити в банката през последните две години.

Пощенска банка и ЕБВР се споразумяха миналата година за кредитната линия, която е част от съвместна програма на ЕБВР и Европейската комисия за финансиране на малки и средни предприятия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:21 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още