IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Варна спечели проект за енергийно саниране за 5,9 млн. лв.

Общината кандидатства по различни национални и международни програми с проекти за общо 100 млн. лв.

12:49 | 27.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Варна спечели проект за енергийно саниране за 5,9 млн. лв.

Община Варна спечели проект на стойност 5,9 млн. лв. за пълно енергийно саниране на детски заведения, съобщи днес кметът на града Кирил Йорданов. С парите ще бъдат ремонтирани 27 сгради, като на някои от тях ще бъдат поставени слънчеви колектори и бойлери.

Общината е спечелила и проект за основен ремонт и газификация на Социално-учебния професионален център в града. Средствата са 5,6 млн. лв. След ремонта капацитетът на центъра ще се повиши със 72 процента.

С 4,9 млн. лв. ще бъдат модернизирани музеите в града, каза още Йорданов. Проектът обхваща седем културни института. С парите ще бъдат модернизирани експозиционните трезори, ще бъдат инсталирани системи против влага и ще се осигури достъп на хора с увреждания до сградите.

И трите проекта са спечелени по оперативната програма (ОП) „Регионално развитие“. По думите на кмета до момента общината е разработила общо 50 проекта за 100 млн. лв., с които кандидатства пред различни национални и международни финансови инструменти. Досега са одобрени 17 проекта на обща стойност 33 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още