IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бизнесмен дава 10 млн. паунда за стартиращи бизнеси във Великобритания

Британски милионер ще предоставя безплатен офис и консултации на предприемачи, които искат да започнат бизнес

12:40 | 27.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Бизнесмен дава 10 млн. паунда за стартиращи бизнеси във Великобритания

Британските компании трябва да положат повече усилия, за да си помагат взаимно по време на рецесията, смята британският мултимилионер Марк Диксън, основател и изпълнителен директор на компанията, която предоставя офис пространства под наем Regus.

Диксън смята да стартира инициатива в подкрепа на стартиращи бизнеси във Великобритания, на обща стойност 10 млн. паунда. Той ще предоставя безплатен офис и консултации на предприемачи, които смятат да стартират бизнес в страната.

„Намираме се в нещо по-сериозно от рецесия: то е много бързо и глобално“, казва той, цитиран от Telegraph. Диксън добавя, че британците се нуждаят от военен дух, за да се справят с тези предизвикателства.

По-рано този месец британското правителство обяви планове за гарантиране на банкови кредити от над 20 млрд. паунда в подкрепа на малките и средни предприятия, които осигуряват заетост на около 13,5 млн. служители в цялата страна.

Диксън, който е стартирал кариерата си с бизнес за доставка на сандвичи през 1976 г., смята, че по време на икономически спад е критично предприемаческата активност да продължи.

„В тази страна имаме таланти, а ще има много хора, които ще загубят работата си и ще осъзнаят, че на пазара няма нови работни места“, казва той.

С многобройни съкращения в секторите на финансовите, строителните услуги, както и търговията на дребно, рецесията вече доведе до 2 млн. безработни в страната, като много очакват техният брой да достигне 3 млн. души до края на годината, пише изданието.

Първоначално Диксън смята да съсредоточи инициативата във Великобритания, но ако тя се окаже успешна, той може да я разшири и в САЩ.

Наред с помощта за индустриите в затруднено положение британското правителство трябва да намали бюрокрацията и регулациите, за да подпомогне създаването на нови бизнеси и заетост, смята Диксън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:37 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още