IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Благоевград избира изпълнител на туристическа зона „Еколенд”

Проектът ще бъде финансиран по програма ФАР, очаква се да бъде завършен до есента на 2009 г.

09:27 | 12.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Благоевград избира изпълнител на туристическа зона „Еколенд”

Във вторник, 13 януари, изтича срокът за набиране на оферти в конкурса на община Благоевград за изграждане на туристическата зона „Еколенд”, става ясно от съобщение на сайта на Агенцията за обществени поръчки.

Самите предложения ще бъдат отворени на следващия ден и малко след това се очаква да бъде подписан договор с избрания изпълнител и да стартира строителството.

Става дума за туристическа атракция и образователен център за деца в курортната местност „Бодрост” в землището на благоевградското село Бистрица.

Основните дейности по проекта са изграждане на екоцентър, провеждане на информационна среща за екологично обучение и екотуризъм за деца, изграждане на екопътека в местността Бодрост, с дължина 4,5 км и публикуване на програма за екологично обучение на деца от България и Македония.

Проектът ще бъде финансиран по програма ФАР, а стойността му е 575 хил. лв. Очаква се да бъде завършен до есента на 2009 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:13 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още