IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ръководството на пътната агенция ще разговаря в Брюксел за "Тракия"

На 30 декември изпълнителният директор на НАПИ подписа решение за временно спиране работата на комисиите по избор на изпълнител

13:32 | 10.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Ръководството на пътната агенция ще разговаря в Брюксел за "Тракия"

В понеделник изпълнителният директор на Национална агенция „Пътна инфраструктура” (НАПИ) Янко Янков и председателят на Надзорния съвет Иван Атанасов ще се срещнат в Брюксел с представители на Европейската комисия относно строителството на автомагистрала „Тракия”, съобщиха от НАПИ.

Посещението е във връзка с писмото от края на декември на Главна дирекция „Вътрешен пазар и услуги” на ЕК, в което се поставят искания да не се подписват договори по процедурите за избор на изпълнител на строителството на Лот 2 и Лот 3 на магистрала „Тракия”. В писмото си ЕК настоява да не се предприемат каквито и да било други действия, свързани с процедурите, които биха поставили Комисията пред свършен факт.

В тази връзка на 30 декември изпълнителният директор на НАПИ подписа решение за временно спиране на работата на комисиите по избор на изпълнител.

Ръководството на пътната агенция разчита, че при посещението си в Брюксел ще получи информация от ЕК за окончателното й становище и във връзка с официално изпратения от НАПИ писмен отговор на писмото на ЕК.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:50 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още