IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мисия на ЕК по ФАР пристига на 12 януари, ще ни проверяват близо месец

Европейските експертите ще посещават на място проектите, изпълнявани по програма ФАР

12:57 | 10.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Мисия на ЕК по ФАР пристига на 12 януари, ще ни проверяват близо месец

На 12 януари в България пристига поредната мониторингова мисия на Европейската комисия по програма ФАР, съобщиха от кабинета на вицепремиера Меглена Плугчиева. Работата на мисията ще продължи до 6 февруари, т.е. близо месец.

Европейските експерти ще посещават на място проектите, изпълнявани по програма ФАР в България и управлявани от Изпълнителна агенция „Централно звено за финансиране и договаряне” в Министерство на финансите, Изпълнителна агенция ФАР в Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Изпълнителна агенция ФАР в Министерство на икономиката и енергетиката.

Вицепремиерът Плугчиева съобщи по-рано относно работата на мисията, че тя ще провери и препотвърди вече сключени договори по предприсъединителната програма за периода до юли 2008 г.

По сключени договори по програма ФАР по финансовия меморандум от 2006 г. за пътна инфраструктура от бюджета ще бъдат отпуснати 56 млн. лева, тъй като акредитацията на две агенции по програмата беше отнета. Общо сключените договори по ФАР са на стойност 323 млн. евро, като договори на стойност 197 млн. евро са сключени преди присъединяването ни към ЕС, т.е. под прекия контрол на ЕК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още