IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Увеличават с 88 млн. лв. средствата по мерки от ОП „Конкурентноспособност"

По Приоритетна ос 2 „Повишаване ефективността на предприятията” средствата се увеливат общо с над 68,4 млн. лева

18:15 | 08.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Увеличават с 88 млн. лв. средствата по мерки от ОП „Конкурентноспособност"

Средставата по 4 мерки (от 2 оси) по оперативна програма (ОП) „Конкурентноспособност”, обявени (отворени) през октомври, се увеличават общо с 88 млн. лева, съобщиха от Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ), което е управляващ орган по програмата. Решението е взето по инициатива на министър Петър Димитров, по време на проведеното трето заседание на Комитета за наблюдение на ОП „Развитие на конкурентоспособността”.

По Приоритетна ос 1 „Развитие на икономика базирана на знанието”, средствата по мярката „Подкрепа за внедряване в производството на иновативни продукти и услуги" се увеличават с над 19 млн. лева до 47,9 млн. лева, като срокъта за подаване на проекти е 7 януари 2009 г.

По Приоритетна ос 2 „Повишаване ефективността на предприятията и развитие на благоприятна бизнес среда”, средствата се увеливат общо с над 68,4 млн. лева. По-конкретно, средствата по мерките „Технологична модернизация в малки и средни предприятия” и „Технологична модернизация в големи предприятия” се увеличавт с по 29,34 млн. лева, като ресурсът по мерките, за които срокът за подаване на проекти е до 15 януари 2009 г., става съответно по 97,79 млн. лева.

По третата мярка от тази ос - „Покриване на международно признати стандарти”, средствата нарастват с 9,78 млн. лева до близо 29,34 млн. лева, като срокът за подаване на документи е 6 януари 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още