IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЕК ни удължи с една година срока за плащания по САПАРД

Така властите ще имат време да докажат, че са се справили с проблемите преди да бъдат направени крайните плащания

16:23 | 02.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
ЕК ни удължи с една година срока за плащания по САПАРД

Европейската комисия е взела днес решение, с което позволява на България и Румъния да удължат крайния срок за плащания по програма САПАРД с една година – от 31 декември 2008 на 31 декември 2009 г., съобщиха от комисията.

И двете страни бяха изправени пред отлагане на плащанията - от една страна, заради ограничения административен капацитет, а от друга – заради ниския капацитет за усвояване на средствата от бенефициентите по програмата.

Освен това националните и европейските плащания по програмата бяха спрени в средата на тази година заради отчетени от Брюксел слабости и недостатъчен контрол, припомнят от комисията.

Удължаването на крайния срок ще даде на българските и румънските власти допълнително време да докажат, че са се справили с проблемите преди да бъдат направени крайните плащания, се казва в съобщението на комисията.

Миналата седмица Европейската комисия реши да спре окончателно 220 млн. евро от европейските фондове, предназначени за България, поради недостатъчните мерки за борба с корупцията в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:24 | 02.12.08 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още