IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Откриват туристически център в Полски Тръмбеш, част от проект по ФАР

Събитието е в рамките на проекта Полски Тръмбеш и Кумпана - партньори за устойчиво местно и трансгранично икономическо развитие, финансиран от ЕС

09:25 | 26.11.08 г.
Откриват туристически център в Полски Тръмбеш, част от проект по ФАР

В петък е официалното откриване на най-новия туристически информационен център (ТИЦ) в България, който ще се намира в сградата на Историческия музей в Полски Тръмбеш, съобщиха от пресцентъра на общината.

Събитието е в рамките на проекта „Полски Тръмбеш и Кумпана - партньори за устойчиво местно и трансгранично икономическо развитие”, финансиран от ЕС по програма ФАР. Община Кумпана са намира на 5 км от Констанца в Румъния.

Интегрираният туристически маршрут “Полски Тръмбеш-Кумпана”, чието разработване започна в рамките на проекта, предлага разглеждане на исторически забележителности, църкви и манастири в трансграничен район на България и Румъния.

Сред ключовите обекти са ранно неолитно селище в местността Ада Кузу при село Орловец в община Полски Тръмбеш, Историческият музей в Полски Тръмбеш, Дунавският Черноморски канал, Римският слънчев часовник в Кумпана и Археологическият музей в Констанца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:16 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още