IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Одобрените проекти по ОП „Околна среда“ са за 1 млрд. лв.

Джевдет Чакъров пак подкани крайморските общини да кандидатстват с проекти за изграждане на пречиствателни станции

11:11 | 25.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Одобрените проекти по ОП „Околна среда“ са за 1 млрд. лв.

Досега са одобрени проекти за 1,05 млрд. лв. по оперативната програма (ОП) „Околна среда“, съобщи в Пловдив министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров. Той участва в започналото четвърто заседание на Комитета за наблюдение на оперативната програма „Околна среда 2007-2013 г.“.

От тези 1,05 млрд. лв. 860 млн. лв. са отпуснати за строежи във водния сектор, каза Чакъров, цитиран от БТА. Други 157 млн. лв. са за техническа помощ във водния сектор, а 24 млн. лв. - за техническа помощ в сектор „Отпадъци“.

Джевдет Чакъров добави, че е радващо, че 73% от общините в България са подали проекти за получаване на средства по оперативната програма „Околна среда“. Той уточни, че в сектор „Води“ от досега подадените 113 проекта са одобрени 34.

Реалният старт на строежите ще започне до десетина дни. Министърът призова общините - и особено крайморските, да кандидатстват с проекти за изграждане на пречиствателни станции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:46 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още