IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Сключени са договори за 20% от средствата по ОП „Техническа помощ”

До момента общата стойност на реално изплатените средства по програмата е около 1,5 млн. лв.

15:46 | 24.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Сключени са договори за 20% от средствата по ОП „Техническа помощ”

За период от една година от стартирането на оперативна програма (ОП) „Техническа помощ” са сключени договори за 16 проекта на обща стойност близо 22 млн. лв., е казал днес министърът на финансите Пламен Орешарски, цитиран от БТА. Сумата представлява 109% от бюджета на ОП „Техническа помощ“ за 2007 г. и 2008 г. и около 20% от всички средства по програмата в размер на 56,8 млн. евро до 2013 г.

До момента общата стойност на реално изплатените средства по програмата е около 1,5 млн. лева.

Дейностите, предвидени по ОП „Техническа помощ“, са за оказване на подкрепа за координацията, контрола, одита и изпълнението на всички оперативни програми и това я прави ключова за усвояването на европейските средства като цяло, е подчертал Орешарски.

Вицепремиерът Меглена Плугчиева пък е посочила по време на официалното отбелязване на една година от успешното осъществяване на програмата, че проектите, които са одобрени по нея, дават възможност за стабилизирането на капацитета на основните органи по управлението, сертифицирането и одитирането на останалите програми.

По думите на Плугчиева има напредък с изграждането на информационната система за управление и наблюдение (ИСУН), която също се осъществява в рамките на ОП „Техническа помощ“. Системата трябва да бъде завършена до декември 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:30 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още