IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пътната агенция спря две обществени поръчки заради нарушения

За изпълнител на строителството беше избрана фирма „Пи Ес Ай” АД, гр. Стара Загора, а за консултант – обединение „Трансеко” с водещ партньор „Трансконсулт-БГ” ООД, гр. София

11:49 | 20.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Пътната агенция спря две обществени поръчки заради нарушения

И.д. изпълнителен директор на Национална агенция „Пътна инфраструктура” (НАПИ) Иван Атанасов прекрати откритите процедури по оперативна програма (ОП) „Транспорт” за възлагане на обществени поръчки с предмети: избор на изпълнител на строителството и избор на консултант по строителството на обект „Път E-85 (I-5) Кърджали – Маказа”, съобщиха от пътната агенция.

За изпълнител на строителството беше избрана фирма „Пи Ес Ай” АД, гр. Стара Загора, а за консултант по строителството – обединение „Трансеко” с водещ партньор „Трансконсулт-БГ” ООД, гр. София.

Мотивите за решенията на НАПИ за прекратяване на обществените поръчки, са: констатирани пропуски и нарушения в провеждането на процедурите, посочени в одитен доклад на Министерство на транспорта като управляващ орган на ОП „Транспорт”; констатирани съществени нарушения в работата на комисията за провеждане на процедурата за строителство, посочени в решение на Комисията за защита на конкуренцията.

При прекратяването на откритите миналата година процедури е взето под внимание и становището на Министерство на транспорта, че финансирането им е нецелесъобразно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:54 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още