IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Община Видин спечели 2 проекта за общо 8 млн. лв.

Единият проект е за техническа помощ за изграждане на регионално депо за битови отпадъци, а другият - за пречиствателна станция

13:56 | 19.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Община Видин спечели 2 проекта за общо 8 млн. лв.

Два проекта - за изграждане на депо за битови отпадъци и за пречиствателна станция, на обща стойност от около 8 млн. лв. е спечелила община Видин пред Министерството на околната среда и водите (МОСВ), съобщи кметът на града Румен Видов, цитиран от БТА.

Проект за техническа помощ и за изграждане на регионално депо за битови отпадъци е одобрен от МОСВ по оперативната програма „Околна среда“. Общата стойност на проекта е 4,367 млн. лв., като 3,7 млн. са осигурени от европейски фондове, а останалата част - от републиканския бюджет.

Регионалното депо ще обслужва всички общини от Видинска област и част от общините на съседната област при икономическа изгода за тях, каза Видов.

Вторият проект, одобрен от МОСВ, е за изграждане на пречиствателна станция във Видин за отпадни води, за канализационни мрежи и за водопроводи. Общата стойност на проекта е 3,398 млн. лв., като близо 2,889 млн. лв. са осигурени от европейски фондова, а останалата част - от републиканския бюджет.

Изпълнението на двата проекта ще повлияе пряко върху инвестиционния климат в община Видин, каза Видов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:33 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още