IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Плугчиева: Кризата не заплашва европейските пари за България

Голямото предизвикателство пред нашата страна е европарите да бъдат използвани по целесъобразност и по предназначение

13:33 | 18.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Плугчиева: Кризата не заплашва европейските пари за България

Световната финансова криза не заплашва с ограничения европейските фондове за България, защото тези средства са гарантирани с бюджета на ЕС, заяви в отговор на въпрос вицепремиерът Меглена Плугчиева, цитирана от БТА.

По нейните думи голямото предизвикателство пред нашата страна е европарите да бъдат използвани по целесъобразност и по предназначение по най-бързия и прозрачен начин.

Една от основните ни задачи за предстоящите заседания на комитетите по наблюдение на всички оперативни програми е да направим промени в процедурите, за да може тези средства да се усвоят бързо и ефективно, добави вицепремиерът.

Меглена Плугчиева уточни, че по инициатива на правителството се подготвя кръгла маса с участието на работодателите, синдикатите и чужди инвеститори, за да бъде намерен най-добрият и ефективен подход за туширане на негативното влияние на световната криза в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още