IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Започва подготовка за модернизация на ж.п. линии

След около 20 месеца ще приключи техническата помощ за модернизация от германската Poyry Infra, която твърди, че има дългосрочни планове у нас

13:41 | 21.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Започва подготовка за модернизация на ж.п. линии

Германската компания Poyry Infra, GmbH ще ни предоставя техническа помощ за развитие на железопътната инфраструктура, в съответствие с политиката на Европейския съюз. Според подписания днес договор с фирмата тя трябва да изготви цялостна концепция за модернизация на две ж.п. линии, да разработи бизнес план за развитие на инфраструктурата, стратегия за етапност на проектите и др.

Обектите, за които ще се отнася техническата помощ, са железопътна линия София – Драгоман и железопътна линия София - Перник – Радомир. За тази си дейност компанията ще получи възнаграждение в размер на общо 3,27 млн. лв. без ДДС. Общо 85% от парите ще бъдат финансирани от програма ИСПА.

Срокът за изпълнение на договорите е 18 месеца за линията до Драгоман и 20 месеца за „София - Перник – Радомир“.

По думите на Йохан Шмидер, представител на фирмата изпълнител, целта на Poyry Infra е да се наложи като дългосрочен консултант на българския пазар. Той увери, че „договорът ще бъде изпълнен по най-добрия начин и в срок“.

С подписването на тези два договора се завършва подписването на всички договори по действащите Финансови меморандуми по ИСПА/КФ, Регламент 1164/94, чието изпълнение има за цел да подготви за обявяване на търг проекти за модернизация и рехабилитация на железопътната инфраструктура, предвидени за финансиране по Оперативна програма транспорт, уточняват от Министерство на транспорта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:24 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още