IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Стартират 4 нови схеми по ОП "Конкурентоспособност" за 185 млн. лв.

През август и септември ще се сключват договори по одобрените проекти по 3 схеми по ОП „Конкурентосподобност” на обща стойност 75,4 млн. лв.

17:12 | 08.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Стартират 4 нови схеми по ОП "Конкурентоспособност" за 185 млн. лв.

Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) в средата на септември ще обяви 4 нови схеми по две мерки от оперативна програма (ОП) „Конкурентоспособност”, по които започва набирането на проекти за кандидатстване за финансиране от структурните фондове на ЕС, съобщиха днес на пресконференция от ръководството на министерството.

Средствата по схемите са на обща стойност близо 185 млн. лева, като по 2 от схемите - „Технологично обновление на малки и средни предприятия“ и „Технологично обновление на на големи предприятия” средствата са по 68,4 млн. лв.; за проекти по схемата „Подкрепа за разработване на иновации от предприятията” са определени 28,4 лв.; а за „Покриване на международно признати стандарти” - 19,5 млн. лв.

Същевременно от МИЕ съобщиха, че през август и септември ще се сключват договори по одобрените проекти по 3 схеми (по 2 мерки) по ОП „Конкурентосподобност” на обща стойност 75,4 млн. лв. Схемите са обявени през октомври миналата година и оттогава тече срокът за набиране на проекти по тях.

По-конкретно, по схемата „Технологична модернизация в предприятията” с бюджет от 48,9 млн. лв. ще се сключат общо около 130 договора за безвъзмездна помощ. По схемата „Покриване на международно признати стандарти” с бюджет от 9,8 млн. лв. се предвижда да се сключат общо около 180 договора за безвъзмездна помощ.

За „Подкрепа за стартиране на иновативни предприятия” бюджетът е 16,7 млн. лв., като срокът за кандидатстване ще продължи до изчерпване на средствата. Досега по схемата кандидатстват 113 проекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:16 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още