IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЕК предлага увеличение на парите за Erasmus+ до 2,5 млрд. евро през 2017 г.

Със средства от бюджета на програмата ще бъде създаден и Европейският корпус на солидарността

15:44 | 20.10.16 г.
ЕК предлага увеличение на парите за Erasmus+ до 2,5 млрд. евро през 2017 г.

Европейската комисия (ЕК) предлага увеличение на бюджета на програмата Erasmus+ през 2017 година. Увеличението е в размер на 13% спрямо парите за 2016 година до общо 2,5 млрд. евро, допълват от Брюксел.

От програмата могат да се възползват европейските студенти, учители, младежи, заети в спортни проекти. Erasmus+ подпомага и сътрудничеството между образователните институции, младежки и бизнес организации.

През 2016 година приоритет за европейската програма бяха проекти, които бяха насочени към социалното включване.

През 2017 година програмата ще обележи 30 години от своето създаване, коментира комисарят по въпросите на образованието, културата, младежите и спорта Тибор Наврачич.

Програмата ще има все по-важно значение, отчете в своята реч за състоянието на ЕС председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер на 14 септември. Тогава той посочи, че програмата дава възможности за младите европейци да пътуват, работят и учат в страните от общността.

С бюджета на програмата за 2017 година ще бъде подпомогнато създаването и на Европейския корпус на солидарността, също анонсиран от Юнкер в неговата реч. Предвижда се младежите да участват в този корпус на доброволни начала. Институцията ще помага за решаването на кризи, като например бежанската вълна или при разрушителни земетресения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:53 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още