IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До 18 декември ще се приемат проекти за преработка на агропродукти

Бюджетът на мярката по ПРСР е 100 млн. евро

12:19 | 09.11.15 г.
До 18 декември ще се приемат проекти за преработка на агропродукти

От 30 ноември до 18 декември 2015 г. ще продължи приемът на заявления за подпомагане по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка и маркетинг на селскостопански продукти“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.  Определеният за приема бюджет е 100 млн. евро, съобщи Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ).

Подмярката има за цел да се повиши икономическата ефективност и конкурентоспособност на предприятията от хранително-преработвателната промишленост.

Приоритет ще имат предложенията на чувствителни сектори: животновъдство, плодове и зеленчуци, както и проектите от Северозападна България.

Като изискване е заложено минималният стандартен производствен обем на земеделското стопанство да е не по-малко от левовата равностойност на 8000 евро.

Минималният размер на общите допустими разходи за един проект е левовата равностойност на 15 000 евро, а максималният - 3 000 000 евро. Допустимо е авансово плащане в размер до 50 на сто от стойността на одобрената финансова помощ по проекта, пише в Наредба № 20 за прилагането на подмярката. 

В рамките на този прием не са допустими за подпомагане разходи за интегрирани проекти и за проекти за колективни инвестиции, с изключение на разходи за колективни инвестиции, представени от признати групи на производители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още