IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Областни управители предлагат ускорена процедура за почистване на реки

Идеята е фирми да почистват срещу инертни материали

11:03 | 06.04.15 г.
Областни управители предлагат ускорена процедура за почистване на реки

Областните управители от Северозападна България подготвят предложения до Министерския съвет (МС) във връзка с поддръжката на речните корита, отводнителните канали и язовирите, съобщи областният управител на Плевен Ралица Добрева, цитирана от БТА.

Добрева посочи, че едно от предложенията е да се даде възможност да бъде избегната обществената поръчка за почистването на тези водни обекти. Идеята е да се наемат фирми, които да почистват за сметка на дървен материал и инертни материали.

Целта е времето за поръчката, в което има и период на обжалвания, и евентуално осъществяване на нова поръчка, да се оползотвори в реални, бързи и ефективни действия за недопускане на бедствени състояния на реки и язовири, поясни Добрева.

В новата оперативна програма "Околна среда" са предвидени средства за почистване на речни корита и за превенция на наводненията.

Програмата все още не е отворена, но предстои да се даде възможност за предприемане на превантивни действия срещу бедствията. Кметовете от Плевенска област подкрепят идеята за изпращане на предложения до МС, защото в момента те са затруднени от липса на пари и остра необходимост от почистване на водни обекти, посочват от областната администрация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:24 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още