IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проект на МИРГ "Шабла – Каварна – Балчик" получи еврофинансиране

ДФ "Земеделие" изплати авансово 792 хил. лева за няколко проекта по ОП "Рибарство"

12:30 | 10.02.15 г.
Проект на МИРГ "Шабла – Каварна – Балчик" получи еврофинансиране

Проект на Местната инициативна рибарска група „Шабла – Каварна – Балчик“ получи финансиране по ОП „Рибарство“ (2007 – 2013 година), съобщи ДФ „Земеделие“. Става въпрос за идеята на организацията за изграждане на информационен център за популяризиране на туризма, природното, културното и историческото наследство.

Финансирането е по мярка 4.1 „Развитие на рибарските общности“, допълват от Фонда. По тази мярка авансово са отпуснати общо 460 хил. лева за четири проекта.

Освен центъра на инициативната група финансиране получават още и проект за провеждане на сертифициращи курсове за обучение на водолази любители, както и изграждане на рибарник за любителски риболов в с. Юнак в община Аврен.

Авансово са преведени о и 332 хил. лева за реализацията на проект за модернизация на рибопреработвателно предприятие във Варна. Общата инвестиция е на стойност малко над 1,1 млн. лева, а одобрената субсидия по мярка 2.6

„Инвестиции в преработка и маркетинг на продукти от риболов и аквакултури“ по рибарската програма е в размер на почти 665 хил. лева.

Местната инициативна рибарска група „Шабла – Каварна – Балчик“ е форма на публично – частно партньорство между трите общини, юридически лица и физически лица, които извършват дейности в сектор „Рибарство“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още