IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

80% от забележките на Брюксел по ПРСР вече са отразени

МЗХ активно работи по новия вариант на програмата, за да могат първите проекти да тръгнат още в началото на 2015 година

18:24 | 15.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
80% от забележките на Брюксел по ПРСР вече са отразени

Над 80% от забележките на Европейската комисия по проекта за Програмата за развитие на селските региони (ПРСР) вече са отразени, съобщи земеделският министър Десислава Танев при среща с комисаря по бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева.

Припомняме, че Брюксел върна последният вариант на програмата за новия програмен период с над 400 забележки. Сега Министерството на земеделието и храните (МЗХ) работи активно за преодоляването на неточностите и повторното внасяне на ПРСР за одобрение, пише пресцентъра на Министерството.

„Надявам се, че aко страната ни получи макар и предварително одобрение на Програмата, да започнем в началото на следващата година прием на проекти по две от най-атрактивните  и с най-голям интерес от страна на земеделските стопани мерки, а именно млад фермер и инвестиции в земеделския сектор", обясни Танева.

Тя допълни още, че земеделското министерство има готовност да започне прием на собствен риск.

От своя страна Кристалина Георгиева каза, че България трябва да бъде още по-активна, за да увеличи доверие на Комисията. Тя апелира, към по-голяма активност от страна на експертите във ведомството. Нека те да осъществяват постоянен контакт и комуникация с ЕК, препоръча комисарят.

В рамките на проведената срещата министърът запозна еврокомисаря и с основните политики, които смята да реализира правителството в областта на земеделието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:45 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още