IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Храните за бедни ще се раздават по линия на специална оперативна програма

Правителството одобри програмата, която ще се финансира от европейския социален фонд за периода 2014-2020 г.

13:25 | 10.09.14 г.
Храните за бедни ще се раздават по линия на специална оперативна програма

Служебното правителство одобри проект на новата оперативна програма, по линия на която ще се осигуряват храните за бедни през новия програмен период 2014-2020 г., съобщават от пресслужбата на Министерския съвет.

Новата оперативна програма беше анонсирана в края на миналата година от бившия вицепремиер в правителството на Пламен Орешарски Зинаида Златанова.

Средствата по новия инструмент за подпомагане идват от Европейския социален фонд. Досега бедните се подпомагаха по линия на земеделските фондове.

С приемането на новата оперативна програма се поставят основите за провеждане на официални преговори с Европейската комисия, посочва се в съобщението.

От Министерския съвет поясняват, че средствата по програмата ще се насочат в две направления. По първото от тях нуждаещите се лица ще получават индивидуални пакети от хранителни продукти за период от седем години.

Подкрепа ще получат и обществените трапезарии чрез закупуване на хранителни продукти за осигуряването на топъл обяд за нуждаещите се, т. е. ще се даде възможност трапезариите да работят целогодишно.

Чрез изменение на правителствено решение от 2013 г. за одитен орган по оперативната програма беше определена Изпълнителната агенция „Одит на средствата от Европейския съюз“, посочва се още в съобщението. Това е било едно от условията за одобрението на програмата от страна на службите на Европейската комисия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още