IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: Еврофондовете няма да бъдат размразени без стабилно правителство

Основният проблем в държавата в момента е кризата на доверието, смята лидерът на ГЕРБ

14:51 | 08.09.14 г.
Бойко Борисов: Еврофондовете няма да бъдат размразени без стабилно правителство

Докато не бъде избрано стабилно правителство, няма да бъдат пуснати блокираните еврофондове. Това каза лидерът на  ГЕРБ Бойко Борисов на среща с ръководството на КНСБ (по повод замразените програми “Околна среда“ и „Регионално развитие“), съобщиха от партията.

Двете страни обсъдиха акцентите от управленската програма на ГЕРБ, както и предложенията на КНСБ за реформи в основни сектори.

Без ГЕРБ стабилност в страната не може да има, заяви Борисов. По думите му, ако състоянието на държавата беше добро, БСП и ДПС щяха да стоят на власт.

"Те дезертираха, защото знаят, че е много зле положението. Има големи дефицити, а най-големият проблем е със забатачените системи, най-вече по отношение на еврофондовете. Там има много необезпечени договори. 1 млрд. са неразплатените средства само по ОП „Околна среда“. Докато няма стабилно правителство, няма да бъдат пуснати еврофондовете“, убеден е Борисов.

Основният проблем в държавата в момента е кризата на доверието, смята лидерът на ГЕРБ.

„Дори и при Жан Виденов България не е била в толкова тежка репутационна криза спрямо международните ни партньори“, посочи още той.

Борисов за пореден път заяви, че актуализация на бюджета е необходима, защото няма нито една система, която да е в добро финансово и функционално състояние.

„Другите партии трябва да си дадат сметка, че не могат да управляват. Те го доказаха“, каза Борисов.

На срещата са били обсъдени мерките за енергийна ефективност, които ГЕРБ предлага в управленската си програма, необходимите реформи в енергетиката, образованието, здравопазването, финансовия сектор и пенсионната реформа.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още