IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България поиска обсъждане на руските санкции на ниво ЕС

Страната ни настоява за свикване на извънредно заседание на Европейския съвет по земеделие и рибарство

12:30 | 10.08.14 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
България поиска обсъждане на руските санкции на ниво ЕС

Министърът на земеделието и храните Васил Грудев е поискал свикване на извънредно заседание на Европейският съвет по земеделие и рибарство (AGRIFISH), съобщава Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

Основната тема, която трябва да бъде обсъдена от земеделските министри по време на срещата, е забраната на Русия за внос на плодове, зеленчуци, месо, месни продукти, риба и други стоки от страните от ЕС.

На срещата ще бъде повдигнат и въпросът за компенсирането на производителите, които ще бъдат засегнати от ембаргото.

Грудев е изпратил писмо с искане за свикване на заседанието на AGRIFISH до своя италиански колега Маурицио Мартина, който е и ротационен президент на съвета. В него Грудев посочва, че е необходима единна позиция на Европейския съюз, както и предприемането на бързи и адекватни мерки, които да защитят производителите.

Служебният министър допълва, че ембаргото от страна на Русия ще се отрази негативно както на българските производители, така и на европейското земеделие като цяло.

Към искането на министъра на земеделието и храните са се присъединили и неговите колеги от Чехия, Полша, Австрия, Финландия, Белгия и Естония.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Stoqn_Trakiev
преди 9 години
Бизнеса ни, ако не е мафиотски, може да се възползва от тези санкций.http://iconomicabg.blogspot.com/p/blog-page_2.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
STRAHO
преди 9 години
Президента, да излезе пред медиите и да се помоли публично за помощ от страна на "партньорите" ни! Да го направи с фалцет, както когато призоваваше за враждебност към Русия! Да повика и дедо си Маккеин и пред всички да му падне на колене молейки го да му бъде рамо в молбите му към ръководството на ЕС!! :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
Dimat
преди 9 години
Личи си школовката на евролицемерието,която са усвоили нашите усвоители на евросредства.Когато виеха във вълчия еврохор и нанасяха санкции на Русия,квичаха от възсторг,за европИЙската солидарнот и хептен не мислеха до какво ще доведе това.Сега рИвът от руските санкции.Ами,доморасли,евроговеда,сами си ги докарахте тези санкции,но за пореден път ще получите едно трипръстие,а овчия народ поредната евроклизма.Хак ни е,като сме такъв *** и търпелив до овчедушие народ.В крайна сметка,никой не ни е виновен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още