IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерти на ДФ "Земеделие" ще разясняват в страната грешки по европроекти

Целта е да се вземат превантивни мерки и фермерите да не бъдат санкционирани, заяви Атанас Добрев

13:53 | 05.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Експерти на ДФ "Земеделие" ще разясняват в страната грешки по европроекти

От средата на септември експерти от централното управление на Държавен фонд "Земеделие" ще посетят административните области в страната и ще се срещнат със земеделски стопани, които работят по европейски проекти.

Специалистите ще посочват допуснатите грешки като целта е да се вземат превантивни мерки и занапред стопаните да не бъдат санкционирани. Това съобщи пред журналисти в Добрич изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие"Атанас Добрев, който откри изложението "Селското стопанство и всичко за него", съобщи БТА.

„Много от експертите от централното управление на фонда и днес ме придружават на панаира, за да отговорим на всички въпроси и проблеми, които представителите на агробизнеса ще поставят. Занапред фондът ще има голямо представителство на всички фермерски събори, за да постигнем по-голяма прозрачност в нашата работа“, обеща Добрев.

Изпълнителният директор заяви, че ще бъде безкомпромисен, ако чуе за нередности, свързани със служители на фонда и е предупредил всички, че в такива случаи ще предприема дисциплинарни мерки.

Повече от 160 общини към момента имат подписани процедури по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) и кметовете могат спокойно да започнат строително-монтажните работи по изграждане на канализации, ремонт на пътища и други, съобщи Добрев. Той апелира да се използва топлото време за такива дейности.

Изпълнителният директор на фонда припомни, че наскоро пред експертна комисия са представени 676 проекта по мярка 121 за инвестиции в земеделски стопанства.

Припомняме, че при смяната на ръководството на ДФЗ преди по-малко от месец стана ясно, че там са открити 3500 неподписани документа, сред които 2000 забавени проекта. Атанас Добрев оглави ДФЗ след серия скандали между старото ръководство и бившия вече агроминистър Димитър Греков.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:21 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още