IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България получи позитивна оценка за хода на новите оперативни програми

Съветът на европейските общини и региони отбелязва добро взаимодействие между общините и правителството

21:32 | 22.05.14 г.
България получи позитивна оценка за хода на новите оперативни програми

В  доклад на Съвета на европейските общини и региони* страната ни получава позитивна оцена за хода на Споразумението за партньорство за новия програмен период 2014-2020 година, т.е за договарянето на новите оперативни програми, съобщи телевизия Bulgaria on Air.

България е поставена в група от общо 10 държави, членуващи в общността  - Австрия, Великобритания, Франция, Германия, Испания,Чехия, Швеция, Латвия и Румъния, в които е постигнато добро партньорство между правителствените и местните власти по подготовката за следващия програмен период.

В анализа за България се посочва, че всички важни въпроси се решават под ръководството на вицепремиера Зинаида Златанова, отговарящ за управлението на средства от ЕС, но преди да се представят пред Работната група се обсъждат и с националното сдружение на общините встраната - НСОРБ.

Оценката на доклада за разработването на Интегрирана стратегия за териториално развитие за Северозападна България като най-беден регион в цяла България също е положителна.

Вицепремиерът по управление на средствата от Европейския съюз Зинаида Златанова също коментира изводите от доклад. По думите й оценката в анализа на Съвета на европейските общини и региони (СЕОР) за България показва, че доброто взаимодействие между правителството и общините дава положителни резултати.

"Това е повод да благодаря на Националното сдружение на общините в Република България за конструктивизма и професионалния подход, както и на останалите партньори за съвместните усилия по подготовката за Програмен период 2014-2020 година и да ги уверя, че доброто партньорство ще продължи в името на постигането на националните приоритети,“ заяви Златанова.

*Съветът на европейските общини и региони (СЕОР) е най-голямата организация на местните и регионалните власти в Европа. Нейни членове са 57 национални асоциации на общини и региони от 41 европейски страни. Взети заедно, тези асоциации представляват около 150 000 местни и регионални власти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:47 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още