IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Орешарски: Някой е виновен за налагането на финансови корекции от ЕК

Продължават дискусиите с Европейската комисия по повод очакваните финансови корекции на европроекти, заяви премиерът

16:06 | 30.04.14 г. 1
Орешарски: Някой е виновен за налагането на финансови корекции от ЕК

България продължава дискусиите с Европейската комисия по повод очакваните финансови корекции на европроекти. Това стана ясно от изявление на министър-председателя Пламен Орешарски след изнесеното заседание на Министерския съвет в Бургас.

Припомняме, че проекти по оперативна програма „Околна среда“ ще бъдат санкционирани заради нарушения при обществените поръчки, а е въпрос на време да се изясни дали ще има корекции при Програмата за развитие на селските райони. Основен акцент е намаляването на административната тежест върху изпълнителите на проекти.

„За допуснатите нередности някой е виновен и това не е министър Чобанов, нито българският данъкоплатец“, е казал премиерът, цитиран от пресцентъра на Министерския съвет.

Попитан по темата за държавния дълг премиерът Орешарски отбеляза, че е управлявал дълга на държавата в продължение на дълги години „От времето, когато беше 125 % от БВП, за да го доведа до 14 % през 2009 г. и ГЕРБ да го върне обратно на 18%“, напомни министър-председателят.

Орешарски е съобщил в Бургас, че се предвижда кабинетът да заседава и в шестте региона за развитие на страната. Днес министрите са разгледали поредица точки, свързани с града.

След правителственото заседание премиерът се срещна с кметове от областта. По време на срещата са обсъдени теми като развитието на туризма и инфраструктурата в региона,  децентрализацията, състоянието на горския сектор, изработването на общи устройствени планове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:25 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 5
deant
преди 10 години
Гусине, говоренето на лаконични глупости, не ги прави по-малко глупости. Също като предния ти колега, когато говореше глупости, само че неговите бяха явни глупости, пак си бяха глупости.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още