IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Явор Гечев: Няма загуби по Програмата за селските райони

Действително има доклади от Европейската комисия с питане за проекти от 2012 г., заяви зам.-министърът

18:10 | 02.04.14 г. 1
Явор Гечев: Няма загуби по Програмата за селските райони

Няма загуби по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 – това е казал заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев по повод тиражираните в медиите информации, че страната ни е загубила над 400 млн. лева, информира агроминистерството.

Припомняме, че вчера от ГЕРБ заявиха, че все още не са възстановени близо 390 млн. лв. по програмата, разплатени от ДФ "Земеделие" до края на м. г. по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013. Никъде не получихме доказателства, че парите ще бъдат възстановени на България, заяви депутатът Десислава Танева.

Действително има доклади от Европейската комисия, с които тя ни пита за проекти от 2012 г. и по-специално за отпусканите тогава авансови плащания по общинските проекти, е казал Гечев по друг казус – фактът, че спечелилите проекти общини по две мерки на програмата -  321 и 322, са получили авансови плащания – 50% от стойността на проектите в края на 2013 г. След проведени обществени поръчки се оказва, че изпълнителите са посочили стойности, по-ниски от авансовото плащане.

Според Светлана Боянова,  председател на Института за агростратегии и иновации, миналата година България е била посъветвана от одиторите тази ситуация да не се повтаря, затова рискуваме финансови санкции.

„Независимо от това за кое време става въпрос, ние ще се борим за всяко едно евро и ще оспорваме всяка една точка в докладите”, коментирал е Гечев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
polina
преди 10 години
дано няма. Боянова предупреждава предупреждава и накрая наистина ще увиснем. но добре че беше защитен гаранционния фонд.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още