IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проект за 5 млн. лева ще подобри градската среда във Враца

Сключените договори по ОП "Регионално развитие" в областта са за 50 милиона лева

14:23 | 14.02.14 г.
Проект за 5 млн. лева ще подобри градската среда във Враца

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева участва в символичната първа копка за изграждането на обществен парк в квартал "Дъбника" във Враца, който е част от проекта "Враца - привлекателно място за живеене".

Общата стойност на проекта е над 5 млн. лв. и се изпълнява по оперативната програма "Регионално развитие", като безвъзмездната помощ е 4,87 млн. лева, съобщи БТА.

Предвижда се оформянето на зелени площи, изграждането на детски и спортни площадки в кв. "Медковец" в града и обновяване на най-стария обществен парк във Враца - "Хижата", както и на две велоалеи и комплекс за екстремно колоездене, припомни кметът на общината Николай Иванов.

Министър Терзиева отбеляза, че сключените договори по ОП "Регионално развитие" в областта са за 50 милиона лева, като 26 милиона лева са за община Враца.

Министърът на регионалното развитие и кметът на общината откриха Център за настаняване от семеен тип за деца с увреждания, изграден по проекта "ИСКРА - Иновативен социален комплекс от резидентни грижи".

Общата стойност на безвъзмездната помощ по проекта от ОП "Регионално развитие" е 2,46 млн. лева. По него във Враца са изградени защитено жилище за младежи и три центъра за настаняване от семеен тип.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още